Enkla tips för att välja rätt kurslitteratur när du köper på nätet

Kurslitteratur

I augusti och september varje år är det full rusning till bokhandlarna på stan. Terminen har precis startat och det ska inhandlas mängder av böcker. Av någon anledning verkar det som att listorna över kurslitteratur bara blir längre och längre för varje år.

Ett sätt att minska kostnaderna för kurslitteratur, oavsett du läser på högskola/universitet, går på folkhögskola eller läser in gymnasiet, är att köpa kurslitteratur på nätet. Alla de stora bokhandlarna erbjuder ett stort utbud av kurs- och studentlitteratur, ofta till priser som är betydligt bättre än de som gäller i bokhandeln på stan.

Hos bokhandlarna på nätet har du alltid bra sökmöjligheter. Du kan söka på titel, författare, ämnesområde, ja till och med ISBN-nummer. Att söka på ISBN-nummer rekommenderas. Då kommer du direkt till den bok du söker. Du är då också säker på att hitta den senaste upplagan.

Ett alternativ till Kurslitteratur kan också vara...

5 saker att tänka på

 • Som studerande är det alltid lite knapert med ekonomin. Behöver du verkligen köpa alla böcker som står på kurslistan, och behöver böckerna verkligen vara nya? Kan du låna en eller flera av böckerna på biblioteket? Eller låna av en kurskamrat?
 • Har du möjlighet att skjuta upp betalningen av böckerna? Om pengarna från CSN inte har kommit än kan det vara svårt att köpa böcker för flera tusen kronor. Om du kan skjuta upp betalningen, räntefritt, får du lite mer utrymme för andra utgifter.
 • Har du returrätt på böckerna? Det kan visa sig att boken du har köpt för ganska många hundralappar bara ska användas under någon vecka i undervisningen. Att då kunna skicka tillbaka boken och få pengarna tillbaka kan vara en god idé.
 • Finns det en prisgaranti? Med en prisgaranti behöver du inte leta på flera ställen för att hitta den billigaste kurslitteraturen.
 • Får du gratis frakt om du beställer över ett visst belopp? Det kan då vara en god idé att samla några kurskamrater för att göra ett gemensamt inköp och därmed slippa fraktkostnaden.

3 bokhandlare du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Bokia
 • Över 7 miljoner titlar
 • Snabba leveranser
 • Enkelt sök på ISBN-nummer

Bokia

Bokia är traditionellt sett bokhandeln nummer ett när det gäller kurslitteratur. En stor fördel med Bokia är att du kan välja i lugn och ro på nätet och sedan hämta ut din kurslitteratur i en fysisk butik, helt utan fraktkostnad.

Ev. priser är från 2012-10-01 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Adlibris
 • Fraktfritt
 • 5 procent studentrabatt

Adlibris

Adlibris är duktiga på kurslitteratur för alla utbildningsnivåer. Med bra genvägar och smarta sökfunktioner är det lätt att hitta rätt.

Ev. priser är från 2012-10-01 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
CDON.com
 • Prisgaranti
 • Fraktfritt över 100 kronor

CDON.com

CDON har ett klart godkänt utbud av kurslitteratur inom de flesta vanligare utbildningsområden på de flesta utbildningsnivåer.

Ev. priser är från 2012-10-01 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Bokhandlare som säljer kurslitteratur
Adlibris
Adlibris
Adlibris kallar sig för nordens största bokhandel och är en renodlad nätbutik för försäljning av böcker. Adlibris erbjuder böcker till låga priser samt god och snabb service med snabba leveranser. De jobbar också hårt på sin miljöprofil och försöker att ständigt utvecklas till ett miljövänligare företag.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!

Övriga bokhandlare

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer kurslitteratur? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.