Enkla tips för att välja rätt ögonbrynspennor när du köper på nätet

Ögonbrynspenna

En ögonbrynspenna kan vara lösningen för dig som vill få fram skarpa, jämna och fina bryn. En ögonbrynspenna är lätt at använda och passar främst dig som har lite ljusare drag och vill få fram lite skarpare bryn. Men även för dig med mörkare drag kan det vara ett sätt att förfina dragen och skapa jämna, fina bryn. Tänk på att välja rätt färg när du köper en ögonbrynspenna.

Generellt för ögonbrynspennor är at de oftare blir lite mörkare när du applicerar dem än vad själva pennan ser ut. Om du är osäker, välj en nyans ljusare, så är jag säker på att du får det resultat du önskar.

Viktigt att tänka på är också vilket resultat du vill ha och hur mycket du vill fixa dina bryn. Om du önskar mycket färg och skarpa linjer, välj en penna som färgar både hårstrån och huden inunder. Börja applicera där det behövs som mest, där brynen är som tunnast, och avsluta med de tjockaste partierna. Är du istället nöjd md formen på dina bryn men vill att de ska vara skarpare i färgen, finns det pennor som bara färgar själva hårstråna, men inte huden. Dra ätt över brynet med denna för att få et fint och fylligt resultat.

Ett bra tips är också att, förutom ögonbrynspennan, investera i en fixering, som håller bryn och färg på plats. Kan köpas separat och skapar snygg finish som garanterat sitter hela dagen!

5 saker att tänka på

  • Att välja rätt färg är det viktigaste för ett fint resultat, välj en färg som du gillar och som ligger så nära din naturliga ton som möjligt.
  • Tänk på att pennan oftast ger ett lite mörkare resultat än själva färgen på pennan. Välj därför en nyans ljusare, för bästa resultat.
  • Välj en penna som fyller lagom mycket utifrån det resultat du vill ha. Om du önskar skarpa linjer är det bra att ha en penna som även färgar huden under brynet. Ett mer diskret och naturligt resultat får du med en penna som endast färgar fransarna.
  • En del pennor har en highlighter i andra änden av pennan, som appliceras precis under brynet för att öppna upp ögat. Det är riktigt snyggt och effektfullt, ett hett tips!
  • För att få dina bryn att håll hela dagen, investera i en bra fixering, som håller både färg och hårstrån på plats.

3 produkter du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
glominerals gloPrecision Brow Pencil
  • Fantastisk produkt i flera färger som ger en naturlig look
  • Borste i enda änden hjälper dig forma brynen

glominerals gloPrecision Brow Pencil

En fantastisk penna som hjälper dig att fylla och forma dina bryn för en naturlig look. En mycket bra borste i ena änden är ett fantastiskt hjälpmedel för att ge brynen dess perfekta form.

Ev. priser är från 2012-03-05 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Bareminerals Brow color
  • Lätt att använda
  • Naturliga färger som skapar jämn och fin lyster.

Bareminerals Brow color

Ett kul alternativ till ögonbrynspenna är detta lösa puder som är lätt att applicera och skapar fin form.

Ev. priser är från 2012-03-05 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Clarins Ögonbrynspenna
  • Ger fin färg som sitter länge, även om klimatet är varmt och fuktigt

Clarins Ögonbrynspenna

En läcker ögonbrynspenna som är mycket hållbar, färgen och formen sitter även i varmt eller fuktigt klimat. Den ultimata ögonbrynsfixaren i sommarvärmen!

Ev. priser är från 2012-03-05 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer ögonbrynspennor
Yves Rocher
Yves Rocher
Hos Yves Rocher finns ett brett sortiment av produkter inom kategorier som smink, hudvård och hårvård. Ofta finns aktuella erbjudanden som innebär extra förmånliga priser, och dessutom får man som kund premier vid beställning. Yves Rocher vill att man ska vara 100% nöjd - är man inte det får man pengarna tillbaka.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer ögonbrynspennor? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler ögonbrynspennor?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området ögonbrynspennor.