Enkla tips för att välja rätt produkter inom skönhet och hälsa när du köper på nätet

Skönhet och hälsa

Produkter inom skönhet och hälsa kan delas in i två kategorier, nämligen produkter för utseendet och produkter för den inre hälsan. Det är många som är skeptiska till att handla skönhets- och hälsoprodukter på nätet. Det kan ha att göra med att man är van vid att kunna känna på, lukta på och testa produkterna innan man köper dem. Det finns dock inga hinder för att du först går till en fysisk butik och testar en produkt för att sedan köpa den hos en e-butik på nätet.

På nätet finns skönhets- och hälsobutiker av alla de slag. Vissa e-butiker är förlängningar av fysiska butiker. Skillnaden mellan butiken på stan och e-butiken är då ofta att e-butiken har ett större utbud och ibland också lägre priser. Vissa skönhetsbutiker på nätet har ett brett sortiment av skönhets- och hälsoprodukter medan andra har skapat sig en egen nisch kring ett specifikt område.

Hos de mer generella skönhetsbutikerna på nätet kan du köpa smink, krämer, hudvårdsartiklar, hårfärg och mycket mer. Du har många olika märken i alla prisklasser att välja mellan.

Det finns några saker du bör tänka särskilt på när du köper produkter inom skönhet och hälsa på nätet. Om du hittar märken som du inte känner igen, men som verkar hålla en hög kvalitet, ska du undersöka om märkets varor är allergitestade och dermatologiskt testade. Du kan också göra en sökning på märkets namn för att se om andra köpare har lagt upp omdömen någonstans på nätet. För mer kända märken bör du jämföra priser.

Oftast är det billigare att handla skönhets- och hälsoprodukter på nätet än på stan, även när fraktpriset är inräknat.

5 saker att tänka på

 • Handla hos välrenommerade e-butiker som har goda omdömen
 • Undersök om produkterna är allergitestade
 • Var sunt skeptisk mot produkter du inte känner igen
 • Se hur frakten påverkar priset, med lite dyrare frakt är det nästan alltid bättre att köpa fler produkter på en gång.
 • Välkända märken kan man ofta köpa från olika nätbutiker. Jämför priser mellan dina favoritbutiker!

3 butiker du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Lyko - Skönhet och hälsa
 • Många varumärken
 • Mycket stort utbud av skönhetsprodukter
 • Toppbetyg från kunderna

Lyko - Skönhet och hälsa

Lyko.se är en komplett e-butik för skönhet och hälsa. Här hittar du allt inom hårvård, smink, parfym, hudvård och mycket mer. Med låga priser och fri frakt på beställningar över 500 kronor är Lyko.se ett givet val.

Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
BeautyNet skönhetsartiklar
 • Enastående på löshår och extensions
 • Mecka för hårvårdsartiklar

BeautyNet skönhetsartiklar

Beautynet har allt inom hårvård, med såväl stylingprodukter och hårfärg som löshår och schampo/balsam. Här hittar du alla kända hårvårdsmärken till bra priser.

Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
DonnaBeauty skönhet och hälsa
 • Endast 29 kronor i frakt

DonnaBeauty skönhet och hälsa

Donna Beauty är en lite mer personlig e-butik för skönhet och hälsa. Donna Beauty har produkter inom hudvård, hårvård, makeup och parfym.

Ev. priser är från 2012-03-04 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer produkter inom skönhet och hälsa
Badlust.se
Badlust.se
Badlust.se är en webbshop som ägs av Badlust i Kalmar HB. Nätbutiken erbjuder produkterna för dig och ditt hemma-spa. Prio ett är din hälsa och skönhet - med bra service och bra priser!
Baresso
Baresso
Baresso är ett företag som säljer skönhetsprodukter från en mängd olika populära märken. Baresso har ett stort utbud av allt från schampo till plattänger och smycken från märken som Wella, Matrix med flera. Baresso har även ett stort utbud av baristamaskiner. Du beställer enkelt hem dina varor och kan sedan hämta ut dem hos närmaste postenutlämning.
Beauty Planet
Beauty Planet
Beauty Planet är en skönhetsbutik på nätet som säljer smink, parfymer och andra skönhetsprodukter till låga priser. Butiken startades 2006 och har sedan dess stadigt vuxit. Beauty Planet erbjuder snabba leveranser och ett bra utbud från kända märken. Beauty Planet säljer produkter för både kvinnor och män.
Lash.se
Lash.se
Lash.se säljer skönhets- och hälsoprodukter för män. På senare tid har de också utökat sortimentet med en avdelning för kvinnor, som kontinuerligt byggs ut allt eftersom. Här hittar du parfymer, hårvax, hudvårdsprodukter och mycket mer till fina priser.
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.
Shytobuy
Shytobuy
Shytoby är ett internationellt företag som säljer produkter för hårborttagning, hudvård och sexuell hälsa. Här hittar du produkter för både män och kvinnor till fina priser. Genom att erbjuda en bredd och variation i sitt produktsortiment hittar du garanterat det som just du letar efter i Shytobuys sortiment.
Yves Rocher
Yves Rocher
Hos Yves Rocher finns ett brett sortiment av produkter inom kategorier som smink, hudvård och hårvård. Ofta finns aktuella erbjudanden som innebär extra förmånliga priser, och dessutom får man som kund premier vid beställning. Yves Rocher vill att man ska vara 100% nöjd - är man inte det får man pengarna tillbaka.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer produkter inom skönhet och hälsa? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler produkter inom skönhet och hälsa?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området produkter inom skönhet och hälsa.