Enkla tips för att välja rätt scrub-produkter när du köper på nätet

Scrub och peeling
Noggrann och regelbunden hudrengöring är en förutsättning för att behålla en fin och fräsch hy. Vanlig tvål räcker ofta inte för att få bort allt fett och döda hudceller, som samlas på huden och täpper igen porerna. Genom att använda scrub eller peeling får du en djupare rengöring av huden. En bra Scrub/Peeling är skön att använda och är skonsam mot huden.

Scrub och Peeling är rengöringsprodukter som rengör huden på djupet. Till skillnad från vanlig tvål innehåller Scrub och Peeling små korn som skrubbar huden. Det tränger djupare än tvål och rengör även porerna från fett och smuts, som annars är mycket svårt att få bort. Genom att unna sig och din hud en ordentlig djuprengöring en till ett par gånger i veckan håller sig huden mjuk och fräsch och du slipper ofta onödiga finnar och andra skavanker.

Srub och Peeling är främst avsedda för rengöring av ansiktet, men det finns också Scrub och Peeling som du kan använda över hela kroppen. Dessa ska du undvika i ansiktet, de är alldeles för grova och riviga för ansiktets känsliga hud.

Scrub och Peeling innehåller små korn som skrubbar och rengör din hud på djupet. Skillnaden mellan Scrub och Peeling är i regel att Scrub innehåller grövre korn.

En hud som är rengjord på djupet tar lättare upp återfuktningsprodukter som hudkräm och gör att de får en ökad verkan. Även Makeup fäster bättre på en väl rengjord hud.

5 saker att tänka på

 • Det viktigaste är att välja en Scrub/Peeling som passar din hudtyp. En Scrub/Peeling ska vara skön att använda, ge en uppiggande och fräsch effekt och absolut inte torka ut eller ge utslag på huden. I produktbeskrivningen för produkterna brukar de tydligt stå vilken hudtyp de passar.
 • Om du har en känslig hy är det extra viktigt att du är noga när du väljer djuprengöring. Välj en mild, gärna parfymfri Peeling, Scrub är innehåller i det här fallet för grova korn som riskerar att rispa och torka ut din hud.
 • Om du har fet hy kan du välja en lite grövre Scrub, så att huden verkligen blir helt ren.
 • Djuprengöring är ett viktigt moment för en frisk hy, men akta dig så att du inte använder djuprengöring för ofta, då riskerar du istället en uttorkad och livlös hy som resultat. En till ett ar gånger i veckan räcker, lite beroende av hudtyp.
 • Komplettera gärna din djuprengöring med att lägga en mjukgörande ansiktsmask direkt efteråt. Då är huden helt ren och mycket mottaglig för den mjukgörande behandlingen.

3 produkter du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
100% Pure Body Scrub
 • Passar extra bra för torr och känslig hy
 • Finns i många olika dofter

100% Pure Body Scrub

En helt ekologisk produkt som verkar både rengörande och återfuktande. Passar torr och känslig hy. Finns i många olika, härliga dofter!

Ev. priser är från 2012-07-09 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Vivo Per Lei Facial Peeling
 • Enbart naturliga ingredienser
 • Mycket djup rengöring utan att torka ut huden

Vivo Per Lei Facial Peeling

En djuprengörande och skonsam Peeeling baserad helt på naturliga ingredienser. Rengör på djupet utan att skada eller slita på huden. Annorlunda peeling från USA.

11 USD 69 USD
Ev. priser är från 2012-07-09 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Dermalogica Daily Microfoliant 75g
 • Lyxig
 • Mild nog att användas varje dag

Dermalogica Daily Microfoliant 75g

En lite annorlunda och lyxig variant i pulverform. En mycket mild produkt som rengör och återfuktar huden. Superlent och mjukt resultat!

Ev. priser är från 2012-07-09 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer scrub-produkter
Amazon
Amazon
Amazon är från början ett amerikanskt företag som nu spritts över världen och både finns i Kanada, Europa och Asien. Detta är en stor butik med en rad olika produktkategorier och ett stort utbud, här kan du helt enkelt hitta det mesta. Detta för att de erbjuder företagare att sälja sina produkter via amazon. Du kan alltså hitta ett stort utbud av varor från ett stort antal företag.
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.
Yves Rocher
Yves Rocher
Hos Yves Rocher finns ett brett sortiment av produkter inom kategorier som smink, hudvård och hårvård. Ofta finns aktuella erbjudanden som innebär extra förmånliga priser, och dessutom får man som kund premier vid beställning. Yves Rocher vill att man ska vara 100% nöjd - är man inte det får man pengarna tillbaka.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer scrub-produkter? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.