Enkla tips för att välja rätt skrivbord när du köper på nätet

Skrivbord

Att köpa skrivbord och andra möbler på nätet har blivit väldigt populärt de senaste åren. Idag finns det många nätbutiker som erbjuder både större utbud och lägre priser än de traditionella möbelvaruhusen, och som dessutom kan leverera ditt skrivbord direkt hem till din ytterdörr när du så önskar. Det gäller oavsett om du ska köpa ett mindre arbetsbord till sovrummet eller ett större skrivbord till kontoret.

Tack vare nätbutikernas snabba leveranstider och stora försäljningsvolymer kan de sälja skrivbord av de senaste modellerna till ytterst överkomliga priser. På nätet är det dessutom lättare att jämföra flera skrivbord med varandra eftersom du med några få klick kan få se all information om skrivbordens mått, material och färger. Det blir alltså lättare att hitta det skrivbord som passar dig bäst.

När du köper skrivbord på nätet är fraktkostnaden ofta en stor del av det slutgiltiga priset och uppgår inte sällan ett antal hundralappar. Men det finns också nätbutiker som erbjuder gratis frakt genom att inkludera fraktkostnaden i varornas priser. För att få en korrekt bild av butikernas olika priser måste därför räkna med fraktkostnaderna innan du jämför skrivborden med varandra.

Om du har ont om kontanter kan det vara lockande att köpa ett skrivbord på avbetalning, speciellt om butiken skyltar med avbetalningsplaner med 0 % ränta. Dessa avbetalningsplaner inkluderar dock ofta avgifter som gör de mer kostsamma än vad man först kan tro. Det blir i regel billigast om du istället betalar med kort.

8 saker att tänka på

 • Om du har ont om plats kan du köpa ett kompakt hörnskrivbord att placera i hörnet av ett rum
 • Ett datorbord med speciella förvaringsutrymmen för tangentbord och annan utrustning är rekommenderat att köpa om du enbart ska använda skrivbordet tillsammans med en dator
 • Om du ska använda skrivbordet för både datorarbete och annat arbete så är det en bra idé att köpa ett skrivbord med en stor bordsskiva
 • Ett skrivbord med inbyggda förvaringslådor gör att du lättare kan hålla skrivbordets arbetsyta rent
 • Ska du köpa ett skrivbord till ett barn är det bra om skrivbordet går att höja så att det kan användas även när barnet har blivit lite äldre
 • Att köpa ett elektroniskt höj- och sänkbart skrivbord gör att flera skrivbordsanvändare lättare kan få den mest ergonomiska bordshöjden för just dem.
 • Det kan i vissa fall vara nödvändigt att ta reda på vilken maxvikt som skrivbordet behöver ha för att klara av din dator, datorskärm och all annan tung utrustning som du tänker ha på skrivbordet.
 • Alla skrivbord levereras direkt hem till dig, men håll utkik efter den totala fraktkostnaden.

3 exklusiva skrivbord du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
IKEA- skrivbord
 • Billigt
 • Praktiska skrivbord

IKEA- skrivbord

IKEA, som du säkert känner till, säljer skrivbord och har ett gott och brett utbud av enkla och mycket praktiska skrivbord.

Ev. priser är från 2012-03-12 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Rum21 - skrivbord
 • Fantastiskt vackra skrivbord

Rum21 - skrivbord

Rum21 har mycket exklusiva och fantastiskt vackra skrivbord. Denna butik är till för dig som tänker form före pris.

Ev. priser är från 2012-03-12 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
TheHome - skrivbord
 • Snygg design till överkomliga priser

TheHome - skrivbord

TheHome har ett ganska tunt utbud av skrivbord men de skrivbord de har är snygga och stilrena till bra priser.

Ev. priser är från 2012-03-12 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Möbelbutiker som säljer skrivbord
RUM21
RUM21
Rum21 är en del av CDON-koncernen, där en mängd butiker som CDON.com, Nelly.com med flera ingår. Koncernen är en stor och stabil koncern i e-handelsbranschen och bedriver trygg e-handel inom många nischer. PÅ Rum21 säljer man möbler, inredning och heminredning till slående priser.

Övriga möbelbutiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer skrivbord? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler skrivbord?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området skrivbord.