Enkla tips för att välja rätt toriska linser när du köper på nätet

Toriska linser

Toriska kontaktlinser används för att korrigera astigmatism. Astigmatism är ett synfel där hornhinnan eller linsen har en oregelbunden form. Ljuset bryts då inte lika mycket i olika riktningar, och man kan till exempel vara närsynt för horisontella linjer och översynt för vertikala.

Toriska linser är mer tekniskt avancerade än linser för vanligare synfel. Till exempel får linserna inte rotera på ögat, det skulle ge suddig syn. Toriska linser är därför ofta dyrare än andra slags linser.

Det kan därför vara värt att beställa linserna på nätet, i stället för att köpa dem hos oss optikern. Det går att hitta exakt samma slags linser, och priset är ofta betydligt lägre. Det beror bland annat på att nätbutikerna enbart är inriktade på försäljning, och att de har stora lager. Ofta får du linserna direkt hem i brevlådan efter en eller två dagar, ovanligare linstyper kan dock ta längre tid.

Toriska linser finns bland annat som endagslinser och månadslinser. Det finns också särskilda toriska linser för personer med torra ögon.

När du beställer linser på nätet behöver du ett recept från en optiker för att kunna ange rätt styrka på linsen. Besök din optiker regelbundet så att du vet att du har ett aktuellt recept. Notera att toriska linser förutom styrka, diameter och baskurva även har parametrarna axel och cylinder.

4 saker att tänka på

  • Priserna för toriska linser är oftast betydligt lägre på nätet än du får hos din optiker. Beställ därför kontaktlinserna på nätet och spara pengar.
  • Priserna kan ofta variera mellan olika nätbutiker och ändras över tid, det är därför bra att alltid jämföra olika butiker varje gång du köper linser. Ett enkelt sätt att göra detta är att använda en prisjämförelsehemsida, till exempel Alltomlinser.se eller Prisjakt. Se även våra rekommendationer nedan.
  • Månadslinser blir billigare i längden men endagslinser är smidigare att använda.
  • Toriska linser är mer tekniskt avancerade än vanliga linser, de är därför också dyrare.

3 produkter du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Focus Dailies Toric
  • Bra för torra ögon

Focus Dailies Toric

Focus Dailies Toric är en torisk endagslins från CIBA Vision. Du bär linsen under en dag, slänger dem på kvällen och sätter in ett nytt par nästa morgon.

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Soflens Toric
  • Bästsäljare
  • Lätt färgade för att underlätta hantering

Soflens Toric

Soflens Toric från Bausch & Lomb är en av de bäst säljande toriska linserna. Det är en månadslins, du använder linserna i ett antal veckor och byter sedan ut dem mot ett nytt par.

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Frequency Xcel Toric
  • Komfortabla och mjuka mot ögonen

Frequency Xcel Toric

En av de populäraste toriska linserna. Frequency Xcel Toric från CooperVision har en unik design som stabiliserar linsen på ögat.

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer toriska linser
Lensia
Lensia
Hos Lensia finns ett grymt utbud av linser från både svenska och internationellt erkända leverantörer och tillverkare. Här hos Lensia är målet att du ska hitta precis vad du letar efter och kunna köpa de linser som passar just dig. Därför är utbudet omfattande och priserna goda.
LensOn
LensOn
Här hos LensOn erbjuds du som kund ett stort utbud av kontaktlinser till riktigt fina priser. Kontaktlinserna är tillverkade av erkända företag och håller hög kvalité, så att du som kund ska bli riktigt nöjd med ditt köp. Här erbjuds du också snabba leveranser och god kundservice.
Lensway
Lensway
På Lensway månar de om dig som kund och din bekvämlighet. Här kan du enkelt och snabbt beställa hem dina linser, glasögon eller solglasögon, så att du snabbt ska få tillgång till din nya, optimala syn. Här finns ett brett utbud av produkter och en omfattande kundservice, som gärna kommer med goda råd.
Netlens
Netlens
Netlens är företaget för dig som vill beställa kontaktlinser snabbt och bekvämt via nätet. Netlens har ett stort utbud av linser av alla de slag, för att du ska hitta det optimala för dina ögon. Här kan du också få tips och råd på vad du bör tänka på då du väljer linser.
Shopping4Net
Shopping4Net
Shopping4net är en e-handelsportal som erbjuder mänga spännande produkter under många olika kategorier. Sortimentet utökas ständigt och här finns allt från kontaktlinser till leksaker. Shopping4net erbjuder mycket fina priser och har en utbyggd kundservice som gärna hjälper dig och svarar på dina frågor.
Synfel
Synfel
På Synfel.se hittar du alltid ett brett och kvalitativt sortiment av linser och glasögon i alla dess former. Företaget har hängt med sedan 2006 och har därför hunnit etablera sig med ett väl tilltaget och nöjt klientel. De linser, linsvätskor med mera som säljs är givetvis kontrollerade - att beställa hos Synfel.se är med andra ord precis som att gå till optikern, men mer prisvärt.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer toriska linser? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.