Enkla tips för att välja rätt behåar utan bygel när du köper på nätet

BH utan bygel

En bygellös, eller mjuk BH, som det också kallas, är en BH som helt saknar bygel. En mjuk BH passar dig som har lite mindre byst och vill framhäva en naturlig form på din byst eller kanske tycker att en bygel-BH ibland skaver och gör ont. För medelstor byst kan det också fungera utmärkt att använda en mjuk BH, men för stor byst rekommenderas trots allt en bygel-BH, för att få hjälp att stabilisera och avlasta ryggen.

En mjuk BH kan se ut på många olika sätt, men gemensamt för alla modeller är att det inte finns någon bygel. Kupan kan vara både så kallad trekantskupa, då kupan formar sig som en trekant över bysten. Kupan kan också vara mer rund eller så kan hela BH:n vara format som ett brett band runt kroppen, detta kallas Bandeau-BH. Den sistnämnda modellen är axelbandslös och passar bra under bandlösa eller transparenta plagg. Även sport-BH:ar saknar i regel bygel.

En bygel hjälper till att lyfta och forma bysten samt ger stabilitet. En mjuk BH har resor under bysten som stabiliserar och lyfter, samt sömmar över bysten som även dessa lyfter och formar. Kupan kan vara vadderad eller ovadderad, men bysten behåller i regel en naturligare form än vid användning av en bygel-BH.

5 saker att tänka på

  • Tänk på att det är viktigt att din BH har bra passform, det blir bekvämast och snyggast. Det finns ofta bra storleksguider hos butikerna, mät innan du beställer, så ökar chansen att du blir nöjd med ditt köp.
  • Välj en färg som du tycker om och som också passar till dina kläder. Vill du inte att din BH ska synas under tröjan är en naturfärgad det bästa alternativet, det syns betydligt mindre än t.ex. en vit BH.
  • Om du vill att din byst ska behålla sin naturliga form, välj en BH helt utan vaddering i kuporna.
  • Ett bredare band nertill på BH:n, under bysten, kan vara bekvämt och stabiliserande.
  • En Bandeau-BH kan vara en riktigt snygg detalj under transparenta plagg!

3 varianter du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Formpressad mjuk BH
  • Mycket bekväm
  • Romantisk

Formpressad mjuk BH

Romantisk och mycket bekväm mjuk BH med formpressade kupor, för ultimat passform och komfort.

Ev. priser är från 2012-02-24 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
Bandeau-BH
  • Snygg och bekväm

Bandeau-BH

En fin Bandeau av bra kvalité. Bra passform och mycket användbar.

Ev. priser är från 2012-02-24 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Soft Bra
  • Prisvärd

Soft Bra

BH utan bygel med fin passform runt bysten. Bekväm och mycket prisvärd.

Ev. priser är från 2012-02-24 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer behåar utan bygel
Bonprix
Bonprix
Bonprix säljer dam, herr och barnkläder. De erbjuder moderiktiga kläder till lägre priser, allt från skor till underkläder. De har också ett brett sortiment av moderna inredningsdetaljer, allt för dig och ditt hem helt enkelt.
Ellos
Ellos
Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.
Miss Mary
Miss Mary
MissMary är en underklädesbutik med fokus på underkläder av hög kvalitet och god passform. De är också specialiserade genom att ha en lång rad olika storlekar som passar både smala och storväxta.
Timarco
Timarco
Vare sig det är underkläder, en finklänning eller ett par trendiga chinos du söker - Timarcos webshop är stället du ska leta på. Här hittar du alla möjliga artiklar ifrån en mängd kända märken, såsom Björn Borg, Hanky Panky och Resteröds. Frakten är fri på hela sortimentet, och man skyltar titt som tätt med förmånliga erbjudanden.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer behåar utan bygel? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.