Enkla tips för att välja rätt handkrämer när du köper på nätet

Handkräm

Händerna utsätts dagligen för stora påfrestningar genom sol, kyla, vatten, tvål osv. Det sliter mycket på huden och händerna är ett av de första hudområden som lätt blir torra och sprickiga. För att motverka detta behöver händerna extra omsorg och vård. Handkräm är en perfekt produkt som är anpassad för händernas lite grövre hud. Handkrämer finns i stort utbud på internet.

En bra handkräm är fet i konsistensen och tränger in på djupet i händernas grövre hud. Handkrämen återfuktar och läker torra och nariga händer och hindrar sprickor och sår. Det kan vara bra att investera i hudkräm i olika stora förpackningar, en större du kan ha hemma och en liten smidig som alltid kan få följa med i handväskan. Handkräm tränger snabbt in och gör effektiv nytta, handkräm i väskan kan vara räddningen en kall vinterdag.

Regelbundenhet i användandet är A och O för att handkrämen ska ge hållbar effekt. Smörj gärna in händerna varje gång du tvättat dem med tvål och varje gång du känner att de håller på att bli torra. Du som har torr hy behöver smörja händerna många gånger om dagen, för dig med fet hy kan det räcka med två till tre gånger. Känn efter hur mycket just din hud behöver, det brukar kännas ganska tydligt. På sommaren är behovet av handkräm mindre, men det är ändå bra at försöka använda den regelbundet. Handkräm lindrar nämligen också uttorkning från solen.

5 saker att tänka på

 • En bra handkräm har en fet konsistens som tränger in på djupet i händernas grova hud. Lindrar snabbt och effektivt.
 • För dig som har extra känslig hy så finns det många exempel på parfymfri handkräm. De är i regel extra skonsamma.
 • Om du redan har sprickor i händerna kan du behöva komplettera din handkräm med en starkare kortisonkräm eller liknande, för att snabbt läka sprickorna.
 • Använd din handkräm regelbundet även på sommaren, även om det inte behövs lika ofta som på vintern. Det håller huden len och smidig efter sol och bad.
 • Välj en handkräm med smidig förpackning, så att du alltid kan ta den med i väskan. Om märket du vill ha inte finns i små förpackningar kan du köpa en mindre plastflaska separat och föra över handkräm i den.

3 produkter du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
Izumi Biologisk Genki Hand- och Fotcreme
 • Passar till både händer och fötter
 • Smidig pumpförpackning
 • Prisvärd

Izumi Biologisk Genki Hand- och Fotcreme

En perfekt kräm för dig som behöver ge både dina händer och fötter omsorg. En fet och återfuktande kräm i smidig pump-förpackning som snabbt lindrar torr hud. Lite större och mycket prisvärd förpackning.

Ev. priser är från 2012-07-20 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4 7b6bca6c760f4371015c9a495652d1f94eca065b3969f6c4dfe8165302a78eeb
ACO SENSE&CARE Rich Care Hand Cream
 • Mycket prisvärd
 • Effektiv och lindrande
 • Full med naturliga oljor som återfuktar och ger näring till huden

ACO SENSE&CARE Rich Care Hand Cream

En handkräm rik på naturliga oljor och vitaminer som gör huden mjuk och len. Tränger in på djupt och vårdar huden. En mycket prisvärd och effektiv handkräm.

Ev. priser är från 2012-07-20 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
LA PRAIRIE Cellular Hand Cream
 • Stärker huden och ökar elasticiteten

LA PRAIRIE Cellular Hand Cream

En riktigt lyxig handkräm som återfuktar på djupet. Ökar fasthet och elasticitet i huden på ett unikt sätt. Bygger upp din hud och skyddar för dagliga påfrestningar.

782 kr 869 kr
Ev. priser är från 2012-07-20 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer handkrämer
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer handkrämer? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler handkrämer?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området handkrämer.