Enkla tips för att välja rätt ögonskuggor när du köper på nätet

Ögonskugga

Ögonskugga finns i en mängd olika utförande, skimrande, matta, i fast form, löst puder, flytande etc., det är en djungel av färger och modeller att välja mellan. För att hitta rätt kan du ha hjälp av att fundera över vad du vill framhäva och din naturliga hudfärg samt din ögonfärg. På nätet finns många seriösa butiker som säljer kosmetika och det är lätt att hitta ett stort sortiment och jämföra priser.

Ögonskugga kan målas både över och under ögonen och skapa en mängd effekter. Du kan till exempel med ljusa och mörka färger skapa kontraster, lyfta och skugga ögonen. Generellt så lyfter och förstorar ljusa ögonskuggor medan mörkare färger skuggar och skapar karaktär. Du bör också tänka på vad som bäst framhäver din ögonfärg. Ofta är kontrastfärger det som bäst framhäver din ögonfärg, blå ögon framhävs av rött, gult, rost och andra varma färger medan brunt framhävs av kalla färger, som blått och grönt.

Det är bra att införskaffa lite olika färger och gärna kombinera flera ögonskuggor för bästa effekt. Lägg en ljusare färg över hela ögonlocket och sedan en mörkare mot yttre globen, för karaktär och skugga. På nätet finns massor av bra sminkguider där du får tips på hur du kan experimentera med färger och skuggor.

Ögonskuggor finns i en mängd olika utföranden, fasta, som puder, med mera En fast ögonskugga är den vanligaste sorten och appliceras enklast med en skumgummiliknande applikator. En lös skugga kan appliceras både med an vanlig applikator eller med pensel, och är lätt att variera i spridning, intensitet m.m. Det finns också flytande ögonskuggor, som främst ska ha bättre hållbarhet än fast/puder.

5 saker att tänka på

 • Tänk på vilket resultat du vill uppnå när du väljer färg på ögonskugga. Ljusa färger lyfter och mörkare färger skapar skuggor och karaktär.
 • Det finns många bra makeup-guider på nätet, det kan vara bra att kolla in dem för att få en överblick över vad just du vill uppnå med din makeup.
 • Kombinera gärna ögonskuggor av flera färger, för ett mer enhetligt och fullbordat resultat.
 • Ögonskugga gör si bäst med mascara som komplement, också detta för ett helhetsresultat.
 • Att grunda med en flytande ögonskugga ger länge hållbarhet och en jämt grundyta.

3 ögonskuggor du bör överväga
Star5 6cc1457182b9e6c8c068df161b4723ec0c9711d9265e988c946a158e62a3b847
IsaDora Eye Shadow Quartet
 • Jättebra startkit för ett fint helhetsintryck
 • Rikt pigmenterad för långvarig effekt
 • Kan kombineras på en rad olika sätt

IsaDora Eye Shadow Quartet

Ett perfekt kit med fyra ögonskuggor av hög kvalité som passar perfekt att kombinera! Finns i en mäng olika färger, för att du ska kunna hitta din optimala kombination!

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Santé trio
 • Naturliga ingredienser
 • Bra för dig med känslig hy

Santé trio

Fin kombination av tre färger, ekologiska och tillverkade av naturliga ingredienser, perfekt för dig som har känslig hy! Finns i flera olika färgkombinationer.

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star3 8d3d587294eace9e4557baf4bc389c8c56e46aad4e0a64c7d9e9ed4b9607129f
Eleven 120 Color Eye Shadow set
 • Många, många ögonskuggor att välja mellan

Eleven 120 Color Eye Shadow set

För dig som vill ha alla möjligheter till val och kombination erbjuder företaget Eleven ett antal set innehållande 120 olika ögonskuggor vardera. Ingenting är längre omöjligt!

Ev. priser är från 2012-03-03 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Butiker som säljer ögonskuggor
Kelkoo
Kelkoo
Kelkoo är en sammanställningstjänst där du lätt kan söka på en enorm bredd av produkter och få fram erbjudanden från en stor mängd e-butiker som Kelkoo samarbetar med. Nu slipper du surfa runt och leta efter de bästa erbjudandena på egen hand, Kelkoo skannar lätt av alla sina samarbetspartners åt dig och på ett kick har du det bästa erbjudandet, snabbt och enkelt.
Lyko
Lyko
Lyko säljer skönhets- hår och hudvårdsprodukter på nätet till fina priser. Lyko strävar efter att erbjuda ett brett sortiment där du som kund garanterat ska hitta det du letar efter, få hem produkterna av hög kvalité med snabb leverans. Lyko jobbar med kända varumärken och har en certifiering av Trygg e-handel, det är säkert och tryggt att handla hos Lyko.
Shopping4Net
Shopping4Net
Shopping4net är en e-handelsportal som erbjuder mänga spännande produkter under många olika kategorier. Sortimentet utökas ständigt och här finns allt från kontaktlinser till leksaker. Shopping4net erbjuder mycket fina priser och har en utbyggd kundservice som gärna hjälper dig och svarar på dina frågor.
StylingAgenten
StylingAgenten
På StylingAgenten.se hittar du ett enormt sortiment av de kändaste skönhetsprodukterna, allt till konkurrenskraftiga priser. Företaget håller sig uppdaterade med marknadens nyheter och tar ständigt in det senaste till butik. Öppet köp i 14 dagar gäller enligt Distansavtalslagen!
Yves Rocher
Yves Rocher
Hos Yves Rocher finns ett brett sortiment av produkter inom kategorier som smink, hudvård och hårvård. Ofta finns aktuella erbjudanden som innebär extra förmånliga priser, och dessutom får man som kund premier vid beställning. Yves Rocher vill att man ska vara 100% nöjd - är man inte det får man pengarna tillbaka.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer ögonskuggor? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Vill du hitta fler ögonskuggor?

Här på denna sida har vi samlat massor av produkter inom området ögonskuggor.